ngdek.alle.bg

Новини

Наши ученици участваха в

MUSIC SENSATION FOR NEW GENERATiON

Те бяха подготвени от г-н Даниел Иванов, ръководител на училищните хорове.

Новини
Мария-Магдалена 11 А - 1 място, категория "Соло изпълнители"
Новини
Ивана 8 А - 1 място, категория "Танци"
Новини
Деян 8 В и Дамян 8 Б - 1 място, категория "Групи" с групата си "Брейкпойнт"

MUSIC SENSATION FOR NEW GENERATiON се случва за първи път в България и е базирано на млади таланти, подкрепени от известни музикални изпълнители. Има твърде много талант, който остава незабелязан и пропилян, твърде много красота, твърде много креативност, които остават затиснати между колелетата на корпоративния свят и разбиранията за това какво се котира.

MUSIC SENSATION FOR NEW GENERATiON

е комбинация между смесването в реално време на електронни бийтове, класически импровизации, барабани, китари, роял, цигулка и вокални градации. Всичко това е допълнено с мултимедийна прожекция. В уникалния проект се включват едни от най-елитните училища в България. Те ще представят най-изявените и талантливи ученици, които ще бъдат подкрепени от известни музикални изпълнители - ментори в областта на вокална, инструментална музика и хореография, които ще подкрепят и наставляват участниците по време на съревнованието между всички в спектакъла. В края на състезанието ще се определят най-добрите участници, които ще спечелят голямата награда. Категориите са "Соло изпълнители", "Танци" и "Групи". Всеки ще има възможността да покаже своя талант от различни сфери на изкуството. Проектът цели да събуди и представи млади таланти, като ги мотивира да развиват творчеството в себе си, защото ние вярваме в силата на таланта.

MUSIC SENSATION FOR NEW GENERATiON

цели да фокусира вниманието на обществеността към бъдещите таланти на България и да насърчи всеки способен, млад човек да твори, а не да се влия от обществените пороци на улицата, склоняващи към криминални деяния и др.

Партньори на благотворителната кауза са Столична община, Държавна агенция за закрила на детето, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата и Министерство на образованието.

Валери Божинов на финалният двубой по футбол на НГДЕК

Новини
           Футболистът на Левски Валери Божинов уважи финалният двубой по футбол от вътрешното първенство на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) ”Константин Кирил Философ”. Той откликна на поканата на децата и директорката на гимназията Мариела Папазова и децата от отборите на XI и XII клас, които се класираха за финалната  среща.
            Традиционен вътрешен пролетен турнир, има и есенен такъв турнир , излъчи на финала за поредна година да играят най- големите. В последните 3 издания дванадесетокласниците печелеха неизменно финала, но тази година отстъпиха на единадесети клас с 1:3.
             Двата отбора бяха в следните състави:
    XI клас – Страцимир Стайков, Даниел Тодоров, Тодор Балтов, Николай Савов, Цветомир Николов,Мариян Фамилиянов и       Иван Комитов. Като резерва влезе и Деян Пиралков
    XII клас - Костадин Кръстев, Петър Петров, Антон Радев, Богдан Бенков, Деян Василев, Данаил Пилев и Калоян Петров. Като резерви влязоха и Александър Тасев и Симеон Димитров.
             Валери Божинов изгледа с интерес финалният двубой ръководен с умения и авторитет от ученичката от XII клас Траяна Ангелова, която се оказва,че се занимава с футболно съдийство и имаше уважението на нейните съученици.
По- малките поведоха с гол на Иван Комитов, а дванадесетокласниците изравниха с хубав гол на Богдан Бенков, а можеха и да поведат преди почивката, но уцелиха при една атака и гредата на противниковата врата. Второто полувреме бе още по-интересно. Вратарят на големите Костадин Кръстев спаси няколко невероятни положения, но позволи Мариян Фамилиянов да му вкара с глава. Крайният резултат 3:1 оформи Иван Комитов, който се възползва от неразбирателство на съперника в защита. Фамилиянов пък прати топката от фаул в гредата над Кръстев.
             Победителите получиха купата от Валери Божинов и отвориха шампанско. Те получиха и две индивидуални награди връчени също от Божинов, за най- добър играч на турнира – Иван Комитов и най- полезен на турнира – Мариян Фамилиянов. Победените също грабнаха два приза. Дванадесетокласниците Даниел Пилев и Деян Василев станаха съответно голмайстор на турнира и асистент на турнира.
             Валери Божинов се снима както с отбора победител, така и в обща снимка на участвалите във финалния двубой. Той похвали децата за спортната им злоба и затова, че спортуват. Каза, че е прекарал няколко приятни часа на площадката и си е припомнил как самият той е участвал в такива мачлета. Благодари и за поканата на директорката Папазова. Тя от своя страна пък благодари на Валери Божинов и награди учениците с книги.

С благодарност по материали и със снимки от "Gong.bg"

Новини

               На 4.03.2014 г. във физкултурния салон на НГДЕК "Константин Кирил Философ"се проведе първата от

      серия лекции по проект "Подобряване на информираността по отношение на здравословния начин на живот"

      с лектор професор д-р Донка Байкова. Проектът се осъществява по програмата на предмет "Свят и личност"

      и с любезното съдействие на г-н Кирил Галев, г-жа Красимира Дечева и д-р Людмил Петров.

               Присъстваха ученици, преподаватели и всички желаещи да чуят лекцията на известната диетоложка.

               

Новини

Родителска среща

                  На 07.12.2013 г. (събота) ще се проведе родителска среща от 10.00 часа в сградата на 13 ОУ.

                                                                                                   Директор: 

                                                                                                        /Мариела Папазова/

Ден на отворените врати

          На 3.12.2013 г.(вторник) НГДЕК "Константин Кирил Философ" обявява "Ден на отворените врати".

      Каним родителите на нашите ученици да посетят учебните часове, които започват в 8.00 часа и завършват

      в 13.50 часа.

          Заповядайте уважаеми родители в клас заедно с Вашето дете.

          


                                                      НГДЕК „Константин Кирил Философ“ 

                                      е удостоена с отличията „Златна книга“ и „Златен печат“  

                         за постижения и принос  към  развитието  на българското образованието

                                                    в чест на Годината на писмеността.    

                     Наградата ще бъде връчена от „Съвета на Европейската научна и културна общност „ и „Клуба на

         българския културен и научен елит“ на 31.01.2013 г. от 19.00 часа в зала 2 на НДК по време на

         Поздравителния концерт за Годината на Писмеността.

  

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.